Met behulp van een starterslening wordt het mogelijk om een verlaging in de kosten te bewerkstelligen van 20%.Starterslening

Een starterslening is alleen voor starters op de huizenmarkt. Met een regeling dat een initiatief is van het Ministerie van VROM in samenwerking met sommige Gemeentes in Nederland wordt huizenbezit onder starters gestimuleerd door een gunstige subsidieregeling. Met behulp van een starterslening wordt het mogelijk om een verlaging in de kosten te bewerkstelligen van 20%.


Nadeel is dat alleen starters in aanmerking komen voor deze subsidieregeling en dat niet alle Gemeentes in Nederland hier aan meewerken. Uiteraard doet men er wel altijd verstandig aan om navraag te doen bij de Gemeente zodat men toch aanzienlijk op de aanschaf van een woning kan besparen. Wel geldt er een maximum aan het aantal startersleningen dat op jaarbasis per Gemeente verstrekt wordt, dus in sommige gevallen kan het lonen om de aankoop van een huis gunstig te timen waardoor men wel kan profiteren van deze starterslening.

 

Een starterslening kan men aanvragen bij de volgende gemeentes:

 1. Aalsmeer, Abcoude, Alkemade, Alkmaar, Almere, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Anna Paulowna, Apeldoorn,Arnhem en Assen.
 2. Baarle-Nassau, Baarn, Barendrecht, Barneveld, Beek, Bergen (Limburg), Bergen op Zoom, Bernheze, Best, Blaricum, Bloemendaal, Bodegraven, Bolsward, Borger-Odoorn, Borne, Boxmeer, Boxtel, Bronckhorst, Brummen, Brunssum en Bunschoten.
 3. Coevorden
 4. Dalfsen, Dantumadiel en De Ronde Venen, Diemen, Dirksland, Doetinchem, Drechterland en Duiven.
 5. Echt-Susteren, Ede, Eemnes, Eemsmond, Eindhoven, Elburg, Emmen, Enkhuizen en  Epe.
 6. Ferwerderadiel.
 7.  Gaasterlan-Sleat, Geertruidenberg, Geldermalsen, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Gennep, Giessenlanden, Gilze en Rijen, Goes, Goirle, Graafstroom en Groningen.
 8. Haaksbergen, Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Halderberg, Hardenberg, Haren, Harenkarspel, Harlingen, Heemskerk, Helden, Hellendoorn, Hellevoetsluis, Helmond, Hengelo, Hilvarenbeek, Hilversum, Hof van Twente, Hoogeveen, Hoogeveen-Sappemeer, Hoorn, Horst aan de Maas en Huizen.
 9. -
 10. Jacobswoude
 11. Kampen, Kapelle, Katwijk, Kerkrade en Koggenland.
 12. Laarbeek, Landerd, Landgraaf, Landsmeer, Leeuwarderadeel, Leidschendam-Voorburg, Lelystad, Leusden, Lingewaard,Lisse, Lochem, Loenen, Lopik en Losser.
 13. Maasbree, Maassluis, Maastricht, Margraten, Medemblik, Meerlo-Wanssum, Menterwolde, Middelburg, Midden-Drenthe en Moerdijk.
 14. Naarden, Nederlek, Nieuwkoop, Nijkerk, Nijmegen, Noord-Beveland en Nunspeet.
 15. Oegstgeest, Oisterwijk, Oldenzaal, Olst-Wijhe, Oost Gelre, Oosterhout, Oostflakkee, Oostzaan, Opmeer, Opsterland, Oss, Oudewater en Overbetuwe.
 16. Papendrecht, Pekela, Purmerend en Putten.
 17. -
 18. Raalte, Reimerswaal, Renkum, Renswoude, Rheden, Rhenen, Ridderkerk, Rijnwoude, Rijssen-Holten, Roermond en Rotterdam.
 19. Scherpenzeel, Schiedam, Schinnen, Schouwen-Duiveland, Sint Oedenrode, Sint-Michielsgestel, Sliedrecht, Sluis, Smallingerland, Sneek, Stadskanaal, Staphorst, Stede Broec, Steenbergen, Steenwijkerland en Stein.
 20. Teylingen, Tholen en Tubbergen.
 21. Uden, Uitgeest, Urk, Utrecht en Utrechtse Heuvelrug.
 22. Vaals, Valkenburg aan de Geul, Veenendaal, Veere, Veghel, Veldhoven, Venlo, Venray, Vianen, Vlaardingen, Vlissingen, Vlist, Voerendaal en Voorst.
 23. Waalwijk, Wageningen, Weert, Weesp, Westland, Westvoorne, Winschoten, Woensdrecht, Woudenberg en Wymbritseradiel.
 24. -
 25. -
 26. Zandvoort, Zeist, Zevenhuizen-Moerkapelle, Zijpe, Zoetermeer, Zundert, Zutphen, Zwijndrecht en Zwolle.Gerelateerde berichten:

Stem of voeg toe aan:


Overeenkomst Icesave miljarden in de maak
Na een lang beraad tekenen Nederland en Ijsland waarschijnlijk vandaag nog een overeenkomst over de aflossing van de schuld van Icesave Bank. De schuld bedraagt 1,3 miljard euro plus een rente van 5,55%, en Ijsland...
Meer betalingsachterstanden NHG leningen...
In het derde kwartaal van 2009 is het aantal betalingsachterstanden  met een Nationale Hypotheek Garantie gestegen. In het derde kwartaal werden bijna 29000 NHG leningen aangevraagd, wat een stijging van 30 %...
Banken lenen veel minder dan verwacht
Minister Bos pleit voor omzetting van...
Frauduleuze praktijken in Belgie met...
Einde aan valutering van banken


Onlangs toegevoegd
Overeenkomst Icesave miljarden in de...
Meer betalingsachterstanden NHG ...
Banken lenen veel minder dan verwacht
Minister Bos pleit voor omzetting van...
Frauduleuze praktijken in Belgie met...
Einde aan valutering van banken
Scherpe rente en een goedkope lening
Een eerlijke lening en geen lokkertjes
Lening vormen


Populaire pagina's
Beste bekeken nieuws
Einde aan valutering van banken
Minister Bos pleit voor omzetting van...
Overeenkomst Icesave miljarden in de maak
Frauduleuze praktijken in Belgie met...
Banken lenen veel minder dan verwacht